مسکو: از موشک بالستیک جدید استفاده بیشتری در جنگ خواهد شد آیت‌الله سیستانی خواستار تامین امنیت شیعیان پاکستان در برابر تروریستها شد بقایی: از هر گامی برای پایان دادن به ظلم رژیم صهیونیستی استقبال می‌کنیم هفت اقدام فوری سرکنسولگری ایران در کازان روسیه| دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند وزیر ارتباطات وارد مشهد شد کمالوندی خبر داد: ظرفیت غنی‌سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهیم یک رسانه عبری زبان فاش کرد: خودکشی ۶ نظامی رژیم صهیونیستی انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
سرخط خبرها

نگاهی به عملکرد نمایندگان مشهد ۹ ماه پس از شروع کار مجلس یازدهم

  • کد خبر: ۵۹۵۵۵
  • ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
نگاهی به عملکرد نمایندگان مشهد ۹ ماه پس از شروع کار مجلس یازدهم
در مطلب پیش رو فارغ از نقد‌ها و نظر‌هایی که به کارنامه کل بهارستانی‌ها در مجلس یازدهم وارد می‌شود، نگاهی به کارنامه پنج کرسی نشین مشهد انداخته ایم.
محدثه شوشتری | شهرآرانیوز؛ به تعداد روز ۲۷۰ و به اگر به تعداد ماه بشماریم، ۹ ماه از آغاز به کار مجلس یازدهم گذشت. مجلسی که هم در رأس مدیریتش، هم در نوع مصوبات و خروجی اش و هم اظهارنظر نمایندگانش، مخالفان و موافقان خودش را دارد. حواشی آن هم کم نبوده است و البته انتظار‌هایی که مردم از نمایندگان حوزه‌های انتخابیه شان دارند.

در مطلب پیش رو فارغ از نقد‌ها و نظر‌هایی که به کارنامه کل بهارستانی‌ها در مجلس یازدهم وارد می‌شود، نگاهی به کارنامه پنج کرسی نشین مشهد انداخته ایم. بررسی تعداد سؤال‌ها و تذکر‌های آنان در ۹ ماه گذشته، حضورشان در امضای طرح‌ها و لوایح، مواضع آن‌ها و چگونگی پاسخ گویی به مردم در دفتر شان، ازجمله محور‌هایی است که در آن به چگونگی عملکرد نمایندگان مشهد پرداخته ایم.

مجلسی که رئیس کمیسیون اصل ۹۰ آن، یک نماینده مشهد و نایب رئیس اول آن، دیگر نماینده این کلانشهر است و در کمیسیون‌های مختلف بهداشت و درمان، اقتصادی، فرهنگی و امنیت ملی و سیاست خارجی، پنج نماینده مشهد عضو هستند، در نگاه اول ترکیبی مهم برای حوزه انتخابیه این شهر به نظر برسد. این موضوع را وقتی در کنار تعداد دوره‌های حضور پنج نماینده مشهد بگذاریم، انتظارات از این تیم بیشتر می‌شود.

جواد کریمی قدوسی و امیرحسین قاضی زاده از مجلس هشتم تاکنون تجربه چهاردوره حضور در بهارستان و حجت الاسلام نصرا... پژمان فر و محمدحسین حسین زاده بحرینی تجربه سه دوره حضور در مجلس را دارند. فاطمه رحمانی، تنها نماینده زن بین پنج کرسی نشین مشهد در بهارستان، برخلاف چهار نماینده دیگر، مجلس یازدهم اولین حضورش است. او عضو کمیسیون اجتماعی است. از این ترکیب با این تعداد حضور در ادوار مختلف مجلس انتظار بیشتری می‌رود که زخم‌های کهنه مشهد اگر درمان نمی‌شود، دستکم حال و روزشان نسبت به گذشته بدتر نشود.
 
حاشیه نشینان و بافت‌های حاشیه‌ای مشهد، بافت‌های فرسوده و در رأس آن، بهسازی بافت پیرامونی حرم رضوی، آسیب‌های اجتماعی مشهد، مشکلات آب رسانی و تولید و کشاورزی و دیگر معضلات این حوزه، چرخ کُند زیرساخت‌های اقتصادی آن و وضعیت دستگاه‌های خدمات رسان و ...، هر کدام اگر زیر ذره بین برده شوند، دنیایی از لاینحل‌ها دارند که به طور قطع ورود جدی نمایندگان مشهد را، فراتر از ردیف بودجه‌های اندک برای مشهد و بازدید‌های گاه وبیگاهشان، می‌طلبد؛ زیرا نه با ردیف بودجه‌های قطره چکانی برای مشهد، این زخم‌ها بهبود یافته اند و نه با بازدید‌هایی که در آستانه هر انتخابات، داغ می‌شوند و در زمان‌های دیگر، کم رنگ تر.


امضا‌های نمایندگان مشهد بر کدام طرح‌ها و لوایح؟

هر چند تعداد طرح و لوایح امضا شده هر نماینده خانه ملت به تنهایی نشان دهنده و ابزار تحلیل و تفسیر درباره عملکردش نیست، نگاهی به نوع و تعداد این طرح و لوایح امضا شده نشان دهنده برخی فعالیت‌های کرسی نشینان مشهد در ۲۷۰ روز گذشته تا هفته اول اسفندماه است؛ به طوری که حجت الاسلام پژمان فر به عنوان رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس، بیش از ۱۲۳ طرح و لایحه را امضا کرده است، قاضی زاده هاشمی ۳۹ طرح، کریمی قدوسی ۳۴ طرح، حجت الاسلام بحرینی ۱۷ طرح و سهم خانم رحمانی ۱۲ طرح و لایحه است.

حجت الاسلام پژمان فر، اگر نقد و نظر‌ها درباره جبهه گیری و مواضعش را کنار بگذاریم، نسبت به سایر نمایندگان مشهد حضور پر رنگ‌تر و بیشتری در بازدیدها، سخنرانی‌ها و امضای طرح و لوایح مجلس دارد. او بیشترین امضای طرح‌ها و لوایح را بین پنج نماینده مجلس در دوره مجلس یازدهم داشته است. ممنوعیت خروج مسئولان و مدیران نظام جمهوری اسلامی پس از اتمام مسئولیت از کشور تا سپری شدن مراحل قانونی، طرح استانی شدن حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس، طرح نحوه پیگیری و رسیدگی به ارجاعات نظارتی مجلس، طرح سامان دهی نظارتی دانشگاه آزاد، طرح مدیریت خدمات کشوری و طرح حمایت از خیران، ازجمله این موارد است.
 
همچنین تأسیس و نحوه اداره کتابخانه‌های عمومی کشور، اصلاح قانون جرم سیاسی، طرح سامان دهی حقوق و دستمزد در بخش عمومی، تشکیل سازمان نظام داوری جمهوری اسلامی ایران و قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات کشاورزی، بین ۱۲۳ طرح و لایحه امضا شده از سوی این نماینده مشهدی دیده می‌شوند.

قاضی زاده هاشمی، دیگر کرسی نشین بهارستان مشهد، در مجموع در ۲۷۰ روز گذشته، ۳۹ طرح و لایحه را به امضا رسانده است. ادغام اورژانس، مدیریت بحران و هلال احمر و سازمان پدافند غیرعامل و تشکیل وزارت مدیریت بحران، قانون برخی احکام مرتبط با شیوع کرونا، بازنشستگی پیش از موعد، سهمیه بندی بنزین سرانه خانوار، توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه ها، تشدید مجازات تهدیدکنندگان مردم، انتقال سازمان هواشناسی از وزارت راه و شهرسازی به وزارت نیرو، ازجمله این طرح‌ها و لوایح هستند.

کریمی قدوسی، دیگر نماینده مشهد که بیشتر در موارد سیاسی و امنیتی، اظهارنظر‌های او دیده می‌شود، در ۹ ماه سپری شده از مجلس یازدهم، ۳۴ طرح و لایحه را امضا کرده است. اصلاح قانون مهریه و نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و مهریه، طرح تغییر ساعات رسمی کشور، تشکیل سازمان پدافند غیرعامل، تعیین مجازات برای عاملان صدور بخشنامه یا دستورات اداری مغایر با قانون، اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، قانون اختیارات بسیج، اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، طرح اصلاح قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، ازجمله این طرح‌ها و لوایح است.

حجت الاسلام بحرینی، نماینده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس است که در امضای طرح‌ها و لوایح حضور پررنگی ندارد و درمجموع در ۹ ماه گذشته، امضای او پای ۱۷ طرح و لایحه ثبت شده است. تأمین کالا‌های اساسی، سامان دهی سهام عدالت، تنظیم برخی مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش، اصلاح ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم، اصلاح قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه‌ای حسابداران و اصلاح قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری، نمونه‌هایی از طرح‌ها و لوایح امضا شده ازسوی این نماینده است.

تنها نماینده زن مشهد در خانه ملت هم بین پنج نماینده مشهد، حضور کم رنگ تری در امضای طرح‌ها و لوایح داشته است. در مجموع و در ۲۷۰ روز گذشته، امضای این نماینده مشهد، پای ۱۲ لایحه و طرح نشسته است که ازجمله آن‌ها می‌توان به پخش مذاکرات مجلس از سیمای جمهوری اسلامی، ممنوعیت انتخاب یا انتصاب مقامات و مدیران دارای تابعیت مضاعف و مرتبط با کشور‌های خارجی، طراحی صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت، سامان دهی نظارتی دانشگاه آزاد، جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و اصلاح آیین نامه داخلی مجلس اشاره کرد.


سؤالات و تذکر نمایندگان مشهدی به مسئولان اجرایی

درزمینه سؤال، تذکر، پیگیری و یک کلام ایستادگی نمایندگان مشهد و مطالبه آنان برای مسائل مشهد از وزارتخانه‌ها و مسئولان، آمارها، کمتر از میزان انتظارات است. دو نماینده مشهد، قاضی زاده هاشمی و حجت الاسلام بحرینی، در ۹ ماه گذشته، از مجلس یازدهم سؤالی از مسئولان در امور و وظایف تعیین شده برای یک نماینده مجلس در صحن علنی نداشته اند. اما حجت الاسلام پژمان فر ۱۰ سؤال، کریمی قدوسی ۱۵ سؤال و رحمانی ۳ سؤال را مطرح کرده اند.

تذکر به مسئولان و مقامات و پیگیری و مطالبه، از دیگر وظایف نمایندگان است. با وجود این میزان مشکلات حل نشده مشهد، حجت الاسلام بحرینی در ۲۷۰ روز سپری شده از مجلس یازدهم، طرح تذکری را در بهارستان اعلام نکرده است و قاضی زاده هاشمی یک تذکر به مسئولان داده است. اما برای حجت الاسلام پژمان فر بیش از ۵۰ تذکر و برای کریمی قدوسی و رحمانی هر کدام ۳ تذکر به مسئولان اجرایی در صحن علنی مجلس به ثبت رسیده است.

تنها تذکری که امیرحسین‌قاضی زاده هاشمی در قامت نایب رئیس مجلس و نماینده مشهد در ۲۷۰ روز گذشته مطرح کرده، تذکر به وزیر جهاد کشاورزی درباره لزوم رسیدگی به خسارت‌های ناشی از هجوم مگس میوه مدیترانه‌ای در باغ‌های استان مازندران و لزوم بررسی احتمال قطع واردات نهاده‌ها از کشور روسیه بوده است.
لزوم کنترل و نظارت بر محتوای پیام رسان «شاد»، تذکر به اینکه چرا تعلق یارانه به موالید و متولدین جدید صرفا با تأیید وزارت تعاون صورت می‌گیرد، چرایی گرانی برنج و مشکلات وام مسکن، ازجمله مواردی است که رحمانی به عنوان سؤال یا تذکر در صحن مجلس مطرح کرده است.

ازجمله تذکر‌ها و سؤال از مسئولان که حجت الاسلام پژمان فر در صحن مجلس مطرح کرده است، می‌توان به تذکر به وزیر فرهنگ و ارشاد درباره قانون سامان دهی مد و لباس، تذکر به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درزمینه حقوق بازنشستگان، تذکر به وزیر بهداشت درباره نحوه تعیین زنان واجد شرایط در دریافت اقلام پیشگیری از بارداری و خدمات مراقبت باروری ویژه و منبع علمی توزیع این اقلام، تذکر به وزیر فرهنگ و ارشاد درباره علت فراهم نشدن تمهیدات برای توسعه فرهنگ کتاب خوانی با اولویت کتابخانه‌های روستایی در مناطق کمترتوسعه یافته، تذکر به وزیر تعاون درباره لزوم تسری قانون فوق العاده خاص کارمندان سازمان‌های پزشکی قانونی کشور و انتقال خون به کارمندان سازمان دام پزشکی کشور و سازمان زندان ها، سؤال درباره تخلفات در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی و تذکر به وزیر امور خارجه درباره علت رعایت نکردن مناسبات مذاکره با مقام دسته سوم آمریکا درباره آزادی دانشمندان ایرانی اشاره کرد.

سؤالات و تذکرات کریمی قدوسی بیشتر به وزیر امور خارجه بوده است که از جمله آن می‌توان به سؤال او از ظریف برای مذاکره با آمریکا سه هفته پس از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و تذکر برای لزوم بازنگری و اصلاح لوگوی طراحی شده برای وزارت امور خارجه اشاره کرد.


پیگیری بدون نتیجه!

بیش از یک ماه پیش، برای اینکه عملکرد نمایندگان مشهد را از زبان خودشان برای مردم تشریح کنیم و به قولی یک طرفه به قاضی نرویم، هم به صورت مکتوب و هم تلفنی و هم پیگیری از دفتر نمایندگان مشهد و حتی صحبت با مشاوران رسانه‌ای و مسئولان دفتر نمایندگان، پیگیر مصاحبه بودیم. باوجود این به جز حجت الاسلام پژمان فر که بدون اینکه خبرنگار ما را به کاغذبازی‌ها و تلفن کاری اجاع دهد، عملکردش را آماری و غیرآماری تشریح کرد، چهار نماینده دیگر با اینکه برای گفتگو قول مساعد دادند، در نهایت پاسخ گو نبودند.
 
 
کارنامه ۲۷۰ روزه
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->